Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

JUB/ J.nr. 2008-4569

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 4. juli 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 25. juni 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 437 (SOU Alm. del).

 

­

 

Spørgsmål nr. 437:

 

”I det der henvises til velfærdsministerens redegørelse om udviklingen på socialområdet efter kommunalreformen (2007) - alm. del bilag 290, ønskes ministerens holdning til, at et udviklingsråd vurderer, at der for en lang række målgrupper blandt andet personer med hjerneskade, personer med ADHD og udviklingshæmmede er efterspørgsel efter specialiserede tilbud, som ikke kan imødekommes.”

 

 

Svar:

 

Med kommunalreformen er myndighedsansvaret for at tilvejebringe specialiserede tilbud entydigt placeret hos kommunalbestyrelsen. En borger, der opfylder betingelserne for at blive visiteret til de pågældende tilbud, har krav på, at kommunalbestyrelsen tilvejebringer tilbuddet. Kommunalbestyrelsen kan løse opgaven selv eller indgå aftaler med private leverandører eller regioner om de leverer tilbuddene. Hvis en region ikke kan imødekomme efterspørgslen, må kommunen tilvejebringe tilbuddet på anden vis.

 

Det fremgår af regeringens aftale med Danske Regioner om regionernes økonomi for 2009, at der er enighed mellem parterne om at følge udviklingen på en række områder med tilknytning til sundhedsområdet, herunder neurorehabilitering, kommunikationshandicap m.v. Det vil ske i forbindelse med mine årlige redegørelser i perioden frem til og med 2010 om udviklingen på det sociale område – baseret på rapporterne fra udviklingsrådene. Emnet vil også indgå i min redegørelse i foråret 2009 om status for kommunalreformen og det kommunale selvstyre.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Ingemann