Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

SMA;BBE/J.nr. 2007-3456

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 4. juli 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 25. juni 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 434 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 434:

 

”I det der henvises til velfærdsministerens redegørelse om udviklingen på

socialområdet efter kommunalreformen (2007) – alm. del bilag 290, bedes

ministeren oplyse, hvilke konkrete initiativer Velfærdsministeriet og Servicestyrelsen løbende har iværksat overfor de kommuner, der har manglet at indberette på enkelte områder eller har indberettet åbenlyst fejlagtige tal jf. tilkendegivelsen herom under afsnittet ”Nye strukturer og processer i forbindelse med kommunalreformen” i redegørelsen.”

 

Svar:

Servicestyrelsen har løbende henvendt sig pr. e-mail og telefon til de kommuner, hvor der har været problemer med indberetningen. Denne opfølgning har været kontinuerlig siden foråret 2007 og har betydet, at svarprocenterne i CIAS løbende er steget. Derudover har Servicestyrelsen udviklet en mulighed for, at kommunerne kan lave automatiske overførsler af data fra de kommunale IT-systemer til CIAS. På den måde genbruges data direkte fra de kommunale kernesystemer over til CIAS, og validiteten højnes dermed.

 

Servicestyrelsen har i forbindelse med offentliggørelsen af statusrapporterne fra CIAS en gang i kvartalet offentliggjort navne på de kommuner, som mangler at indberette helt eller delvist. I efteråret 2007 og foråret 2008 har Velfærdsministeriet, i samarbejde med Servicestyrelsen, sendt breve til udvalgte kommuner, hvor forpligtelsen til at indberette er blevet indskærpet.

 

Jeg henviser i øvrigt til besvarelserne af spørgsmål nr. 432 og 433, SOU alm. del.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Eva Pedersen