Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

SST/ J.nr. 2007-6874

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 15. januar 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 11. december 2007 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 42 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 42:

 

”Ministeren bedes kommentere vedlagte historie fra Ritzaus Bureaus den 11. december 2007 om, at rollatorbrugere kan efterlades ved et busstoppestedet, fordi det er frivilligt for chaufføren om vedkommende vil hjælpe. Giver historien anledning til, at velfærdsministeren vil rette henvendelse til transportministeren om at sikre hjælp fra buschaufføren på de ruter, hvor det ikke vil give anledning til problemer med ind- og udstigning som følge af stort passagerflow?”

 

 

 

Svar:

 

Det følger af princippet om sektoransvar på handicapområdet, at det er den sektor, som har ansvaret for en ydelse, der også skal sikre, at den er tilgængelig for personer med handicap. Den kollektive trafik hører under Transportministeriets ressortområde, og følgelig er tilgængelighed for personer med handicap i den kollektive trafik et område, der reguleres af regelsættet på Transportministeriets område. Jeg skal derfor henvise spørgeren til at henvende sig til transportministeren for en kommentar til artiklen. Jeg vil samtidig kontakte transportministeren og gøre opmærksom på artiklen.

 

 

 

Karen Jespersen

 

 

/ Karin Ingemann