Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

THA/ J.nr. 2008-4223

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 23. juni 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 10. juni 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 415 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 415:

 

”Ministeren anmodes om at kommentere brev af 30. maj 2008 fra Folketingets Ombudsmand om en sag om hjælp til nødvendige merudgifter som følge af nedsat funktionsevne (personkredsen i servicelovens § 100), jf. alm. del bilag 279.”

 

 

Svar:

 

Jeg kan som minister ikke kommentere den konkrete sag, som er omhandlet i brevet fra Folketingets Ombudsmand.

 

Den generelle problemstilling om personkredsen for merudgiftsydelsen, som ombudsmanden rejser i brevet, er jeg allerede opmærksom på. Det er således min opfattelse, at praksis har udviklet sig i en retning som virker indsnævrende i forhold til ydelsens målgruppe. Denne begrænsning i personkredsen mener jeg bør overvejes sammenholdt med intentionerne med merudgiftsydelsen og det overordnede kompensationsprincip på handicapområdet.

 

Jeg vil i forbindelse med de kommende drøftelser af merudgiftsydelsen, som skal foregå i forligskredsen bag førtidspensionsreformen, rejse problematikken om afgrænsning af personkredsen for merudgiftsydelsen. Det er mit håb, at forligskredsen kan nå frem til en løsning på problemet, der både vil bringe praksis i overensstemmelse med intentionerne med merudgiftsydelsen og i overensstemmelse med kompensationsprincippet.

 

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Ingemann