Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

ANR/ J.nr. 2006-4457

Folketingets Socialudvalg

 

 

Dato:

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 4. juni 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 413 (SOU Alm. del).

­

 

Spørgsmål nr. 413:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 4. juni 2008 fra Niels Rasmussen, jf. SOU alm. del - bilag 284.”

 

Svar:

Niels Rasmussen ønsker med sin henvendelse til Socialudvalget (bilag 284), at skabe politisk opmærksomhed omkring, at en række frivilligcentre kan risikere at lukke ved udgangen af 2008, hvis de ikke sikres fortsat økonomisk finansiering.  

 

Som det fremgår af mit svar til Niels Rasmussen, var det oprindelige formål med udviklingspuljen for frivilligcentrene at bidrage til, at udvikle det frivillige engagement og samspil mellem kommuner og frivillige foreninger gennem etablering af frivilligcentre. Som med størstedelen af aktiviteterne efter satspuljen, har det ikke været hensigten med puljen, at den skulle sikre en varig finansiering af frivilligcentrene. For at imødegå blandt andet den situation, at frivilligcentrene er afhængige af statslig støtte, har det været en forudsætning for at få projektstøtte, at der var kommunal medfinansiering fra start.

 

Der foregår i øjeblikket en evaluering af udviklingspuljen for frivilligcentrene. Det er planlagt at evalueringen afsluttes ultimo 2008. Evalueringen skal danne grundlag for en eventuel fremtidig støtte af frivilligcentrene.

 

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Jesper Brask Fischer