Minister for Ligestilling

Velfærdsministeriet

Ligestillingsafdelingen

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 7226 9780

Fax. 7226 9780

E-mail [email protected]

 

ATB/ J.nr. 2008-3259

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

Dato: 10. juni 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 14. maj 2008 følger hermed minister for ligestillings svar på spørgsmål nr. 367 (SOU Alm. del).

 

­

Spørgsmål nr. 367:

 

”Ministeren bedes kommentere artiklen i B.T. den 10. maj 2008 "Slaverne er stærkt traumatiserede" og oplyse, om ministeren vil undersøge den fremgangsmåde, der ifølge artiklen anvendes i Belgien og Holland og undersøge, hvilke resultater der er af denne fremgangsmåde?”

 

 

Svar:

 

Der er ingen tvivl om, at de kvinder, som har været udsat for menneskehandel, har brug for hjælp og støtte til at bearbejde de oplevelser, de har været udsat for i forbindelse med den forbrydelse mod dem, der er begået.

 

Derfor får kvinderne, både som en del af den forberedte hjemsendelse og som en del af de øvrige sociale tilbud på området, blandt andet tilbud om psykologhjælp og social støtte fra kompetente fagpersoner og medarbejdere i de sociale organisationer på området.

 

En af Center mod Menneskehandels opgaver er til stadighed at udvikle og kvalitetssikre de metoder, som anvendes på området. I den forbindelse indsamler centret erfaringer fra flere lande, herunder både Belgien og Holland. Resultater af indsatser i andre lande indgår i centrets indsamling af viden på området.

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

 

/ Vibeke Abel