Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

LOF/ J.nr. 2007-5078

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 13. maj 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 21. april 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 340 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 340:

 

”Vil ministeren oplyse, hvilke resultater dialogen med kvindekrisecentre angående kvinder med indvandrerbaggrund har givet, jf. ministerens udtalelse i Berlingske Tidende, d. 3. oktober 2007: "Jeg vil tage kontakt til kvindekrisecentrene, så vi sammen kan se på, hvordan vi bedst tilrettelægger indsatsen for alle kvinder på centrene. Og jeg har en pulje på 30 millioner kroner med"?”

 

 

Svar:

I forbindelse med forarbejderne frem mod fremsættelse af L 154, der bl.a. vedrører kommunernes forpligtelse til at tilbyde en familierådgiver til kvinder med børn på krisecentrene, har forslaget været sendt til høring hos relevante parter, herunder Landsforeningen af Kvindekrisecentre (LOKK).

 

LOKK hilste i høringssvaret forslaget om familierådgivere velkomment, og havde derudover forslag til ændrede formuleringer, der dog i stor udstrækning allerede var dækket af bemærkningerne til lovforslaget. Baggrunden for lovforslaget var en politisk beslutning om, at kvinder med børn skulle have tilbudt en familierådgiver i forbindelse med udflytning fra krisecenteret. En familierådgiver vil komme alle kvinder med børn på krisecentre til gode, uanset deres etniske baggrund.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Peter Juul