Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

LKR/ J.nr. 2007-5817

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 18. december 2007

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 6. december 2007 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 32 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 32:

 

”I forlængelse af socialministerens svar på spørgsmål 198 (jf. 2006-07, SOU alm. del) bedes ministeren kommentere, om ministeren mener, at det vil være hensigtsmæssigt at lade et udvalg vurdere uhensigtsmæssigheder i forbindelse med regler om støtte til køb af bil efter lov om social service § 114 og komme med forslag til nye regler, som skal afhjælpe de konstaterede uhensigtsmæssigheder, uden at udvalget gør dette med repræsentation fra DSI, som har stor viden om, hvordan reglerne fungerer i dagligdagen ud fra oplevelser fra borger med handicap”

 

Svar:

 

Regeringen har fundet det mest hensigtsmæssigt, at udvalget om handicapbiler udgøres af et rent embedsmandsudvalg uden deltagelse af interesseorganisationer.

 

Som tidligere nævnt vil både DSI og andre relevante partnere blive inddraget i arbejdet, ligesom mine embedsmænd allerede har afholdt et møde med DSI, for at få deres bud på uhensigtsmæssigheder og mulige løsninger i forbindelse med regler om støtte til køb af handicapbil.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Munk Petersen