Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

SST/ J.nr. 2007-5606

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 19. december 2007

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 6. december 2007 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 29 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 29:

 

”Ministeren bedes oplyse, hvem der formelt er støttemodtager, når en familie, der har et barn med en funktionsnedsættelse, modtager bevilling af støtte til en handicapbil efter servicelovens § 114. Det bedes ligeledes oplyst, hvem der er støttemodtager, og hvem der har ansvaret for bilen, når barnet bliver 18 år, herunder om der skal ske en egentlig formel overdragelse fra forældre til barn.”

 

 

Svar:

 

Ved bevilling af støtte til køb af bil efter servicelovens § 114 til et barn, er det barnet, som er den formelle støttemodtager. Forældre og plejeforældre kan søge om støtte til køb af bil efter servicelovens § 114 på vegne af et barn med funktionsnedsættelse, men det er barnet, som skal fremstå som ansøger. Ved registreringen af en bil, hvortil der er ydet støtte til et barn, registreres barnet som ejer og de pårørende som brugere.

 

Der sker således ingen ændring af hvem, der er støttemodtager, når barnet bliver 18 år, og der skal som følge heraf ikke ske en egentlig overdragelse.

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Ingemann