Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MKI/ J.nr. 2008-22120-83

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 16. april 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 31. marts 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 283 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 283:

 

”Hvorledes foregår kvalitetskontrollen af Ankestyrelsens afgørelser, så f.eks. principafgørelser ikke er indbyrdes modstridende, og således at principafgørelser er i overensstemmelse med gældende regler, herunder forarbejderne til Folketingets lovgivning?”

 

 

Svar:

 

Til brug for besvarelsen har jeg indhentet bidrag fra Ankestyrelsen, der har oplyst følgende:

 

”Ankestyrelsen kan oplyse, at kvalitetssikringen af Ankestyrelsens afgørelser foregår såvel under sagens forberedelse til principielt ankemøde som ved sagens mødebehandling.

 

Forud for mødebehandlingen diskuteres sagsbehandlerens udkast til afgørelse på et formøde med deltagelse af styrelseschefen, fagkontorets chef, fagkontorets specialkonsulenter og sagsbehandleren.

 

Ved sagens mødebehandling sikrer de særlige regler i retssikkerhedslovens § 50a, stk. 4 og 5, vedrørende Beskæftigelsesudvalget, og § 55, stk. 2 og 3, og § 56 vedrørende Ankestyrelsen, at der er mulighed for judiciel overvægt ved mødebehandlingen for at sikre juridisk korrekte afgørelser.

 

Ankestyrelsen foretager herudover løbende revision af praksis, ligesom der foretages en generel kvalitetssikring af Ankestyrelsens afgørelser.

 

Kvalitetssikringen sker ved en årlig stikprøveundersøgelse af afgørelsernes kvalitet (kvalitetsmåling).

 

Kvalitetsmålingen indeholder blandt andet en vurdering af, om afgørelserne er i overensstemmelse med gældende formelle regler.”

 

Jeg kan henholde mig til det af Ankestyrelsen oplyste.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Pernille Christensen