Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MLN/ J.nr. 2008-2211

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 14. april 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 26. marts 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 269 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 269:

 

”Er det ministerens opfattelse, at Århus kommune lovligt kan afstå fra anvendelse af servicelovens § 44 om vedligeholdelsestræning til børn og i stedet henvise til blandt andet vederlagsfri fysioterapi efter sundhedsloven, som har en anden målgruppe og et andet sigte og finansieres af regionen, og som forudsætter, at der ikke stilles et andet dækkende tilbud til rådighed.”

 

 

Svar:

 

Servicelovens § 44 betyder, at voksenreglerne om personlig hjælp og pleje og vedligeholdelsestræning m.v. finder tilsvarende anvendelse vedrørende børn, når der er behov herfor.

 

Det følger af servicelovens § 86, stk. 2, jf. § 44, at kommunerne skal tilbyde børn med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer, hjælp til at vedligeholde fysiske eller psykiske færdigheder, når der på baggrund af en konkret vurdering er et behov for en sådan træning. I hver enkelt situation skal kommunerne efter en individuel vurdering, tage stilling til, hvilken form for vedligeholdelsestræning, der er bedst egnet. Med hensyn til personkredsen skal kommunerne følge den afgrænsning, som er fastsat i bestemmelsen.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Ingemann