Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

SBU/ J.nr. 2006-439

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 21. april 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 13. marts 2008 følger hermed velfærdsministerens svar på spørgsmål nr. 258 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 258:

 

”Ministeren bedes oplyse hvordan hun mener, kommunerne skal skaffe billige lejligheder til familier på kontanthjælp, når kommunerne pga. lovgivningen ikke må bygge boliger under markedsprisen eller sælge byggegrunde under markedsprisen til brug for billige boliger.”

 

 

Svar:

 

Med hensyn til hvordan kommunerne kan hjælpe familier på kontanthjælp til en bolig, de kan betale, kan jeg henvise til min besvarelse af SOU alm. del – spørgsmål nr. 257.

 

Jeg kan i øvrigt oplyse, at den gennemsnitlige husleje i almene boliger i for eksempel Københavns kommune er 4.100 kr. om måneden, og at godt halvdelen af boligerne har en husleje under 4.000 kr. pr. måned. Da kommunen løbende får stillet en andel heraf til rådighed, vil det således også uden skjulte subsidier i form af salg af byggegrunde til priser under markedsprisen være muligt for kommunen at finde passende boliger, der kan betales af familier på kontanthjælp. Herudover har disse familier endvidere mulighed for at få individuel boligstøtte.

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Kirsten á Rogvi