Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

CAP/ J.nr. 2008-2037

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 9. april 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 13. marts 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 254 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 254:

 

”Hvilken regelændring, ændring af vejledningen m.v., vil efter ministerens opfattelse effektivt kunne sikre løn- og arbejdsvilkår for handicaphjælpere, så de fuldt ud svarer til løn- og arbejdsvilkår for SOSU-assistenter uden risiko for, at et politisk ønske herom kan ignoreres af kommunerne?

 

 

Svar:

 

Det vil være nødvendigt at fastsætte bindende regler for udmålingen af tilskuddet, f.eks. i form af en bemyndigelsesbestemmelse i forbindelse med servicelovens § 96.

 

Denne bemyndigelsesbestemmelse kan derefter udmøntes i en bekendtgørelse om udmåling af det kontante tilskud til ansættelse af hjælpere. Med en bekendtgørelse sikres der bindende retsvirkning for kommunerne, i modsætning til en ændring af vejledningen, der ikke har bindende karakter.

 

Herved kan det sikres, at det kontante tilskud udmåles på grundlag af de løn- og ansættelsesvilkår, der gælder for offentligt ansat social- og sundhedspersonale.

 

Den ansættelsesaftale, der skal indgås mellem arbejdsgiver og handicaphjælper, og det nærmere indhold heraf, mener jeg dog ikke, at det er hensigtsmæssigt at lovgive om.

 

Det må derfor være op til arbejdsgiveren og hjælperen at blive enige om, hvilke løn- og ansættelsesvilkår, der skal gælde i det konkrete ansættelsesforhold.

 

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Ingemann