Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

CAP/ J.nr. 2008-2037

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 9. april 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 13. marts 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 253 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 253:

 

”Hvilken bestemmelse i det nuværende regelsæt anvendes af kommunerne som hjemmel til at vurdere en hjælpeordning efter servicelovens § 96 forfra, når en person med hjælpeordning flytter fra én kommune til en anden kommune?”

 

 

Svar:

 

Det er fastsat i retssikkerhedslovens § 9, at det er en borgers opholdskommune, der har pligt til at yde hjælp. Opholdskommunen er den kommune, hvor borgeren har sin bopæl eller sædvanligvis opholder sig.

Når en borger flytter til en anden kommune, har tilflytningskommunen pligt til at yde borgeren hjælp fra tidspunktet for flytningen til kommunen.

 

Det betyder, at tilflytningskommunen har en ret og pligt til at foretage en selvstændig vurdering af sagen, og at tilflytningskommunen ikke er bundet af fraflytningskommunens afgørelse. Tilflytningskommunen kan dog indhente borgerens sagsakter fra fraflytningskommunen, hvis borgeren giver samtykke hertil.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Munk Petersen