Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

www.vfm.dk

 

ATB/ J.nr. 2008-2102

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

Dato: 22. april 2008

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 21. februar 2008 følger hermed velfærdsministerens svar på spørgsmål nr. 236 (SOU Alm. del).

­

 

Spørgsmål nr. 236:

”Ministeren bedes redegøre for, om der planlægges målrettet støtte til de kvinder fra Østersøområdet, der er ofre for menneskehandel i Danmark, og som ønsker at bliver her i lovligt arbejde.”

 

 

Svar:

Kvinder fra andre EU medlemslande, herunder de lande i Østersøområdet, som er medlemmer af EU kan opholde sig og arbejde i Danmark under forudsætning af, at de udfører lovligt arbejde.

 

Blandt de kvinder, som over den seneste årrække er blevet handlet til Danmark, er der kvinder fra Baltikum. Disse kvinder har som alle andre ofre for menneskehandel, ret til at modtage den støtte og hjælp, som regeringen har sat rammerne for i Handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel 2007-2010. En del af denne hjælp består i at udforme individuelle handleplaner for hver enkelt kvinde, hvor både den umiddelbare hjælp og støtte beskrives, og de indsatser, som skal medvirke til, at den enkelte kvinde kan nå de mål og ønsker for fremtiden.

 

Jeg mener derfor, at der allerede i den eksisterende indsats er taget højde for de behov, som EU-borgere, der har været ofre for menneskehandel, måtte have i denne forbindelse.

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

 

 

/  Vibeke Abel