Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

www.vfm.dk

 

 

ATB/ J.nr. 2008-2102

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 22. april 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 21. februar 2008 følger hermed velfærdsministerens svar på spørgsmål nr. 229 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 229:

 

”Ministeren bedes redegøre for konventionen mellem de vestafrikanske og de centralafrikanske lande mod menneskehandel, herunder om de har fundet måder at samarbejde på, som vi kan lære af i samarbejdet mellem de nordiske lande og de baltiske lande, f.eks. monitorering af konventioner i samarbejdet med NGO'er”

 

 

Svar:

Til besvarelse af spørgsmålet om en konvention mellem de vestafrikanske og centralafrikanske lande, har jeg bedt Center mod Menneskehandel om at undersøge dette nærmere. Det er ikke lykkedes centret at finde oplysninger om den i spørgsmålet omtalte konvention. Centret oplyser følgende:

 

”Den umiddelbare vurdering af, om der findes konventionen mellem de vestafrikanske lande og de centralafrikanske lande mod menneskehandel, er, at det er der ikke.

 

Der er blevet researchet en del på spørgsmålet; via internettet, kontakt til United Nations Office of Drugs and Crime, International Centre for Migration Policy Development, Institut For Menneskerettigheder, International Organization for Migration, Den europæiske kommissionen og andre relevante organisationer.

Der er endvidere søgt information via US Department of State rapport udgivet af Office to Monitor and Combat Trafficking - Trafficking in Persons Interim Assessment”

 

Såfremt spørgsmålsstilleren har yderligere oplysninger i denne forbindelse, vil jeg gerne være behjælpelig med at finde frem til eventuelle konventioner og vurdere, om de Nordiske og Baltiske lande kan lære af dette arbejde.

 

 

 

Karen Jespersen

 

 

 

/  Vibeke Abel