Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

RLL/ J.nr. 2008-1129

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

Dato: 5. marts 2008

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 5. februar 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 163 (SOU Alm. del).

 

­

Spørgsmål nr. 163

”Er ministeriet vidende om, hvorvidt der er fagforbund, sociale organisationer og lignende, som har kortlagt området siden 1. januar 2007, og i givet fald hvilke rapporter og lignende der foreligger?”

 

Svar:

Jeg går ud fra, at det område, der spørges til, er området for udsatte børn og unge. Det fremgår ikke klart af spørgsmålet, hvad der menes med kortlægning af området.

 

Velfærdsministeriet kan oplyse, at der løbende udkommer rapporter mv. på området både fra forskningsmiljøer, styrelser, socialfaglige organisationer og lignende. Udgivelserne beskæftiger sig på forskellig vis med udviklingen på området for udsatte børn og unge.

 

Ministeriet er ikke i besiddelse af en samlet oversigt over hvilke rapporter mv. der er udgivet på området siden 1. januar 2007.  Som nævnt i svaret på spørgsmål 164 udarbejder Ankestyrelsen hvert år en samlet statistik på anbringelsesområdet samt en praksisundersøgelse. Derudover bidrager bl.a. SFI løbende med forskningsmæssig viden om og kortlægning af udviklingen på området. Yderligere oplysninger om Ankestyrelsens og SFI´s publikationer kan findes på deres hjemmesider www.Ankestyrelsen.dk og www.sfi.dk.

 

For så vidt angår rapporter og analyser på området udarbejdet af fagforbund og sociale organisationer henviser ministeriet til de relevante institutioners hjemmesider.

 

 

Karen Jespersen

 

 

 

/Charlotte SøderlundÂ