Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

PAS/RBH/ J.nr. 2007-1068

Folketingets Socialudvalg

 

 

Dato: 5. marts 2008

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 4. februar følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 160 (SOU Alm. del).

 

­

 

Spørgsmål nr. 160:

 

”Ministeren bedes oplyse, hvornår det omtalte digitale sagsbehandlingssystem forventes implementeret.”

 

 

Svar:

 

Velfærdsministeriet og KL er sammen med en række kommuner i DUBU-projektet (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) i gang med at udvikle et sagsbehandlingssystem til området for udsatte børn og unge, som skønnes at kunne være klar ultimo første kvartal 2010.

 

DUBU-projektet er etableret som et samarbejde mellem Velfærdsministeriet, KL og seks projektkommuner (Frederiksberg, Roskilde, Næstved, Holbæk, Middelfart og Silkeborg).

 

Der er imidlertid behov for at få flere kommuner med for at sikre projektets langsigtede bæredygtighed, idet udgifterne bliver for store for den enkelte kommune, hvis man kun er seks om at dele dem. Derfor har parterne bag projektet iværksat en massiv udbredelsesindsats for at få flere kommuner med.

 

Det digitale sagsbehandlingssystem bliver udviklet og implementeret, hvis tilstrækkeligt mange kommuner (svarende til ca. 25 % af befolkningen) vurderer, at de vil deltage i udvikling og finansiering.  Dette vil være afklaret inden for de næste ca. 2 mÃ¥neder. Herefter vil der gÃ¥ ca. 24 mÃ¥neder før løsningen er færdigudviklet. Løsningen skønnes derfor at kunne være klar i slutningen af første kvar­tal 2010.

 

 

Karen Jespersen

 

/ Aksel Meyer