Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

CDI/ J.nr. 2007-6896

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 5. marts 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 4. februar 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 159 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 159:

 

”Ministeren bedes redegøre for priserne for anbringelse på døgninstitutioner før og efter kommunalreformen”

 

 

Svar:

 

Indledningsvist skal der gøres opmærksom på, at priserne på anbringelse før og efter kommunalreformen ikke kan sammenlignes. Før kommunalreformen indsamledes der ikke centralt priser for anbringelse på døgninstitutioner. Gennemsnitsudgiften ved en anbringelse på døgninstitution blev alene beregnet på baggrund af de direkte udgifter forbundet med anbringelse på døgninstitutioner i et givet år divideret med et skøn over helårsanbragte det pågældende år.

 

Efter kommunalreformen skal taksten for kommunale, sociale tilbud imidlertid fastsættes på grundlag af et omkostningsbestemt beregningsprincip. Dette indebærer, at de kommunale tilbud prissættes med alle tilbuddets gennemsnitlige, langsigtede omkostninger.

 

Med kommunalreformen blev det samtidig lovpligtigt, at alle godkendte tilbud til udsatte børn og unge skal indberettes til Tilbudsportalen bl.a. med angivelse af takster for ophold. Det er således muligt fremover at følge udviklingen i taksterne for anbringelse på døgninstitutioner.

 

 

 

Karen Jespersen

 

 

/ Birgitte Olesen