Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

FHA/ J.nr. 2008-896

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 4. marts 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 25. januar 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 137 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 137:

 

”Hvordan vil ministeren, som ansvarlig for koordineringen af handicapområdet, sikre, at anbefalingerne fra Center for Ligebehandling af Handicappede i rapporten "Status over udviklingen i ligebehandling af handicappede 2007" bliver fulgt?”

 

 

Svar:

 

Som koordinerende handicapminister har jeg et ansvar for at koordinere handicappolitiske initiativer og tiltag. De enkelte fagministre har imidlertid fortsat og uden indskrænkninger det fulde ansvar for at sikre, at hensynet til handicappedes behov og ligestilling bliver varetaget indenfor deres respektive ressortområder i overensstemmelse med sektoransvarlighedsprincippet. 

 

Ifølge sædvanlig procedure behandles anbefalingerne i de årlige statusrapporter fra Center for Ligebehandling af Handicappede i Det Centrale Handicapråd, som retter henvendelse til de pågældende ministre, der har kompetence til at følge op på anbefalingerne i årsrapporten med konkrete initiativer.

 

I sager, der alene vedrører Velfærdsministeriets ressortområde, er det min opgave som ansvarlig minister at følge op på en henvendelse fra Det Centrale Handicapråd.

 

I sager, der involverer andre ministerområder, og hvor der kan være et koordineringsbehov, har jeg som koordinerende handicapminister et særligt ansvar for at undersøge sagen nærmere og kontakte de relevante ministre med henblik på at følge op på anbefalingerne fra Det Centrale Handicapråd.  Det vil i så fald ofte kunne ske ved at tage sagen op i det tværministerielle embedsmandsudvalg og her aftale en procedure for den videre behandling af sagen.

 

 

 

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Ingemann