Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

FHA/ J.nr. 2008-688

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 29. april 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 21. januar 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 120 (SOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 120:

 

”Ministeren bedes redegøre for, hvornår den danske oversættelse af handicapkonventionen vil foreligge, og hvordan den danske regering vil sikre, at oversættelsen bliver neutral.”

 

 

Svar:

 

Der foreligger udarbejdet et udkast til en oversættelse af FN’s handicapkonvention, der har været sendt i høring hos Danske Handicaporganisationer med henblik på at afdække eventuelle handicappolitiske problemstillinger i oversættelsen.

 

Velfærdsministeriet har den 21. april 2008 modtaget høringssvaret fra Danske Handicaporganisationer, der nu vil danne grundlag for det videre arbejde med at formulere den danske oversættelse. Herefter vil relevante fagministerier, translatører, m.fl. i fornødent omfang blive inddraget i oversættelsesarbejdet.

 

Den endelige danske oversættelse af FN’s handicapkonvention vil senest foreligge i forbindelse med forelæggelsen for Folketinget i efteråret 2008 forud for Danmarks ratifikation af konventionen.

 

 

 

                       Karen Jespersen

/                     Karin Munk Petersen