Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

HOJ, AKJ/ J.nr.  821231-0054

Folketingets Socialudvalg

 

 

Dato:

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 17. januar 2008 følger hermed velfærdsministerens svar på spørgsmål nr. 113  (SOU Alm. del).

­

 

Spørgsmål nr. :113

 

”Ministeren bedes beskrive grundlaget for, at foreningen AGAPE modtager midler fra Velfærdsministeriet”

 

Svar:

Foreningen Agape har gennem en årrække opfyldt kriterierne for støtte, primært fordi foreningen udfører rådgivning og terapi for mennesker i personlig, arbejdsmæssig eller familiemæssig krise.,

 

Dette gør, at foreningen falder inden for formålet med tips- og lottopuljen til landsdækkende sociale organisationer, hvor det bl.a. kræves, at der ydes en indsats af konkret støtte til organisationens målgruppe, og at den sociale indsats er hovedformålet eller udgør en væsentlig del af aktiviteterne.

 

Kravene til støtte er i øvrigt: at foreningen er landsdækkende, har en frivillig indsats, har eksisteret i 2 år, har en omsætning på mindst 25.000 kr., og at der foreligger reviderede årsregnskaber, vedtægter mv. Disse krav er opfyldt for foreningen. Kravet om at være landsdækkende er opfyldt ved, at foreningen er godkendt efter ligningslovens § 8 A til løbende at modtage personlige gaver.

 

Tilskuddet er siden 2005 øremærket udelukkende til rådgivning og terapi for mennesker i personlig, arbejdsmæssig eller familiemæssig krise. Det fremgår således klart af bevillingen, at religiøse aktiviteter ikke kan støttes, da de falder uden for formålet med puljen. Foreningen får et årligt tilskud beregnet efter revisorpåtegnende objektive regnskabsoplysninger i en beregningsmodel, som anvendes for alle tilskud fra puljen. Det bemærkes, at foreningen tidligere har været genstand for undersøgelse. På det foreliggende grundlag vil det derfor være uretmæssig forvaltning at fratage foreningen støtten.

 

 

Karen Jespersen

/Jesper Brask Fischer Â