J.nr.

                                                                                                                 

Text Box: j.nr. 08-077066
Dato : 10. juni 2008

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Skatteudvalg

 

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 263 og 264 af 20. maj 2008.

(Alm. del).

 

Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF)

 

 

 

 

 

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /Betina Schack Adler Kristensen


Spørgsmål 263:

"Hvor stor skønnes den samlede udbetaling af den skattefri godtgørelse for erhvervsmæssig befordring at udgøre? Der ønskes en opgørelse for 2007, med udbetalingen fordelt på henholdsvis offentlige og private arbejdsgivere samt selvstændige"

 

Svar:

SKAT har oplyst følgende:

”Arbejdsgivere, offentlige myndigheder m.fl., som udbetaler skattefri rejse- og befordringsgodtgørelse, skal for hver enkelt indkomstmodtager indberette det udbetalte beløb i rubrik 48 på oplysningssedlen for 2007.

 

Oplysningssedlens rubrik 48 anvendes imidlertid også til at oplyse om udbetalte skattefrie uddannelsesydelser i form af godtgørelse til dækning af udgifter til logi, kost og småfornødenheder.

 

Da arbejdsgivernes indberetninger af skattefri kørselsgodtgørelse ikke er specificeret, er SKAT ikke i besiddelse af tal over den samlede udbetaling af skattefri godtgørelse for erhvervsmæssig befordring.

 

SKAT har intet sagligt grundlag for at kunne afgive et skøn over den samlede udbetaling af skattefri kørselsgodtgørelse.”


Spørgsmål 264:

"Hvor stor en del af udbetalingerne af den skattefrie godtgørelse for erhvervsmæssigt befordring, er udbetalt efter henholdsvis den høje og den lave sats? Hvis det ikke er muligt at give et eksakt svar, ønskes der alternativt et estimat"

 

Svar:

Jeg skal henvises til mit svar på spørgsmål 263, idet SKAT har oplyst følgende:

”SKAT har intet sagligt grundlag for at foretage et skøn over, hvor stor en del af den skattefrie kørselsgodtgørelse, som er udbetalt efter henholdsvis den høje og den lave stats.”