J.nr.

                                                                                                                 

Text Box: j.nr. 08-038915
Dato :

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Skatteudvalg

 

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 129 af 13. februar 2008.

(Alm. del).

 

 

 

 

 

 

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /Tina R. Olsen


Spørgsmål 129:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 13. februar 2008 fra Eric Støttrup Thomsen vedrørende opkrævning af sociale afgifter, jf. alm. del - bilag 91."

 

Svar:

Bilag 91 er en del af en mailkorrespondance mellem Eric Støttrup Thomsen og SKAT. Mailkorrespondancen udspringer af en tidligere henvendelse fra Eric Støttrup Thomsen til Folketingets Retsudvalg. I denne henvendelse rejser Eric Støttrup Thomsen spørgsmålet om svenske myndigheders opkrævning af sociale afgifter hos danske arbejdsgivere.

 

Reglerne om hvilket land en person er socialt sikret i (og dermed hvilket land der kan opkræve sociale afgifter) fremgår af EF-forordning nr. 1408/71. Fortolkningen af reglerne i forordningen henhører under Velfærdsministeriet, og konkrete afgørelser om, hvilket land en person anses for at være socialt sikret i træffes af Den Sociale Sikringsstyrelse. Jeg kan derfor ikke gå nærmere ind i disse regler.

 

Den konkrete situation, som Eric Støttrup Thomsens henvendelse tager udgangspunkt i, er en situation, hvor en person med bopæl i Sverige og arbejde i Danmark får et bijob i Sverige. Jeg har tidligere overfor Skatteudvalget kommenteret denne situation i bilag 9 og 12 til L 31.

 

Jeg vedlægger de 2 bilag af henholdsvis 15. og 23. januar 2008.   Â