Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 999 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. august 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 999 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Kan ministeren oplyse det seneste tal for, hvor mange politiansatte der har fået orlov hhv. søgt afsked fra politiet, og kan ministeren oplyse, hvor lang tid der går fra der ansøges om orlov til tilsagn eller afslag?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Indtil august 2008 er antallet af polititjenestemænd, der har fået meddelt eller er kommet/kommer retur fra tjenestefrihed (med fratræden/gen­ind­træden til og med december 2008), følgende:

 

 

2008

Meddelt tjenestefrihed

193

Retur efter tjenestefrihed

61

Nettoafgang

132

 

Rigspolitiet kan endvidere i forlængelse af besvarelsen af 6. maj 2008 af spørgsmål nr. 584 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del) oplyse, at der indtil august 2008 er følgende antal polititjenestemænd, der har opsagt deres stilling i politiet efter tjenestefrihed eller af andre årsager:

 

 

2008

Efter tjenestefrihed

27

Andre årsager

31

I alt

58

 

Opsigelse af ”andre årsager” dækker f.eks. situationer, hvor politibetjente på prøve forlader politiet inden fastansættelse, eller hvor medarbejdere, der har haft tjenestefri i op til 3 år, vender tilbage til arbejdet og efter en kortere periode alligevel vælger at opsige deres stilling, fordi de ikke kan få yderligere tjenestefrihed.

 

Rigspolitiet kan endelig oplyse, at ansøgninger om orlov behandles af politikredsene. Rigspolitiet har ikke oplysninger om, hvor lang tid politikredsene er om at behandle ansøgningerne. Ansøgningerne behandles typisk i umiddelbar forlængelse af, at ansøgningen modtages. Rigspolitiet, der er klageinstans for politikredsenes eventuelle afgørelser på området, har ikke modtaget klager over politikredsenes sagsbehandlingstid.”