Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 967 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 23. juli 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Birgit Thostrup Christensen

 


Spørgsmål nr. 967 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Vil ministeren kommentere det indslag, der blev bragt i TV-Avisen på DR 1 den 16. juli 2008 kl. 18.30, om ulykker i Sommerland Syd, hvor det blev oplyst, at flere personer i løbet af en årrække er kommet til skade i den samme forlystelse?”

 

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Rigspolitiet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi har oplyst, at der over en periode på 5 år – fra den 22. juli 2003 til den 23. juli 2008 – er registreret 10 tilfælde, hvor personer er kommet til skade i Sommerland Syd.

 

De 10 tilfælde ses at være fordelt på 7 forskellige forlys­telser. Der blev ikke i nogen af tilfældene konstateret fejl ved forlystelserne.”

 

Det kan i øvrigt oplyses, at Justitsministeriet – på baggrund af den seneste tids ulykker med forskellige forlystelsesapparater rundt omkring i landet – har anmodet Rigspolitiet om at vurdere, hvorvidt der er behov for at skærpe godkendelsesprocedurerne, herunder navnlig for så vidt angår de tekniske undersøgelser, der ligger til grund for godkendelserne, og som foretages af de særligt akkrediterede virksomheder.