Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 932 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. juli 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 932 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Vil ministeren angive, hvor mange ressourcer der er overflyttet fra Rigspolitiet til kredsene – både i forhold til OPA, men også til det øgede ressourceforbrug i forhold til selvstyreforvaltningen, jf. det såkaldte spor 5?”

 

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

Som oplyst i besvarelsen af 29. april 2008 af spørgsmål nr. 563 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del) er Rigspolitiet - i forbindelse med gennemførelsen af politireformen, overførelse af en række opgaver til kommunerne og SKAT samt omorganisering og omlægning af arbejdsopgaverne i Rigspolitiet – i de seneste par år blevet reduceret med netto ca. 235 medarbejdere.

 

Politireformen har således medført, at de bevillinger, som Rigspolitiet har anvendt til løn mv. til de stillinger, som ikke længere findes i Rigspolitiet, nu er overført til politikredsene som et led i den almindelige bevillingsfastsættelse for kredsene.