Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr. 929<DOCUMENT_START> (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. juli 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 929 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Hvordan forholder ministeren sig til, at der klages over ra-diodækningen, for det første dækker den ikke alle steder, hvorfor den er et sikkerhedsmæssigt problem, og for det andet hævdes det, at man nu - modsat tidligere - kun har én kanal og dermed ikke kan håndtere en krisesituation?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra  Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Politiets nuværende radiosystem, THOR, blev anskaffet i 1993 og færdigimplementeret i 1996. Dette radiosystem er teknisk set bygget op omkring de daværende politikredses geografi.

 

I bemærkningerne til politireformloven (side 98 f) anføres, at der i forbindelse med gennemførelsen af den forestående politireform vil blive gennemført en midlertidig tilretning af politiets eksisterende radiosystem med henblik på at sikre den bedst mulige radiokommunikation i de nye politikredse, indtil et nyt digitalt radiosystem kan tages i brug. Det anføres videre i bemærkningerne til lovforslaget, at ”….det må forventes, at der ikke i alle dele af landet vil kunne etableres fuld radiodækning i overgangsperioden, indtil et nyt digitalt radiosystem kan tages i brug.---”

 

Rigspolitiet har fået THOR radiosystemet tilrettet til de nye politikredses geografi, og der er nu den radiodækning af alle dele af landet, som det er teknisk muligt med det gamle radiosystem.

 

Mange politikredse har efter politireformens implementering udleveret mobiltelefoner til det kørende personale også for at forbedre kommunikationen mellem politistationerne og det kørende personale.

 

Det er som bekendt besluttet at indføre et nyt digitalt radiokommunikationssystem til alle beredskabsmyndighederne, også til politiet. Det nye system testes for tiden i en del af Sydsjælland og på Lolland-Falster, og efter planen vil det nye system blive landsdækkende i løbet af et par år.”