Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 916 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 27. juni 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Barbara Bertelsen

 


Spørgsmål nr. 916 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Hvad er ministerens holdning til, at mere end en tredjedel af voldsramte kvinder går forgæves, når de henvender sig til politiet for at blive udstyret med en overfaldsalarm, tilsyneladende under henvisning til, at der mangler overfaldsalarmer, og vil ministeren sikre, at det nødvendige antal overfaldsalarmer tilvejebringes?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”I en artikel i Berlingske Tidende den 9. juni 2008 under overskriften ”Kvinder får nej til overfaldsalarmer” anføres det, at politiet råder over for få alarmer til voldsramte kvinder. Det fremgår videre af artiklen, at omkring 1/3 af de kvinder, som beder om en alarm, får afslag på anmodningen.

 

Rigspolitiet bad samme dag, som artiklen blev bragt, politikredsene oplyse, om man råder over et tilstrækkeligt antal alarmer til brug for voldsramte kvinder.

 

Samtlige politikredse har svaret, at man råder over et tilstrækkeligt antal alarmer.

 

Følgende politikredse har ikke i indeværende år givet afslag på anmodninger om udlevering af alarmer:

 

·        Nordjyllands Politi

·        Midt- og Vestjyllands Politi

·        Sydøstjyllands Politi

·        Syd- og Sønderjyllands Politi

·        Fyns Politi

·        Midt- og Vestsjællands Politi

·        Nordsjællands Politi

·        Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi 

·        Bornholms Politi

·        Københavns Politi

 

Østjyllands Politi har skønnet, at man i 3 tilfælde har afslået udlån af alarmer, og Københavns Vestegns Politi har i ét enkelt tilfælde afvist at udlevere en alarm. Ingen af disse afgørelser er påklaget til Rigspolitiet.

 

Rigspolitiet kan derfor konkludere, at dansk politi råder over et tilstrækkeligt antal alarmer til brug af kvinder, som er voldstruede. Viser der sig i fremtiden et større behov for alarmer, vil politikredsene købe yderligere alarmer.”