Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 914 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 26. juni 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

fg. justitsminister

/

 Carsten Kristian Vollmer

 


Spørgsmål nr. 914 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Ministerens kommentar udbedes til artikel i Berlingske Tidende 15/6-08: ”Politiet ville ikke beskytte mig”.

 

Svar:

Artiklen beskriver en episode, hvor en familie blev opsøgt af en person, som bl.a. kastede sten mod familiens bolig. Artiklen beskriver endvidere en episode, hvor familien på ny blev opsøgt af den pågældende person, der igen kastede sten mod boligen. Ifølge artiklen kontaktede familien begge gange Københavns Vestegns Politi for at få hjælp. Begge gange var der problemer med politiets telefonbetjening. Endvidere rykkede politiet ifølge artiklen kun ud i forbindelse med den anden episode, mens politiet efter familiens opfattelse også burde have sendt en patruljevogn til familiens hjem i forbindelse med den første episode.

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil jeg kan henholde mig:

”Københavns Vestegns Politi har oplyst, at den sag, som omtales i spørgsmålet, er under behandling i politikredsen.

Det kan ikke på nuværende tidspunkt oplyses, hvornår sagsbehandlingen kan forventes afsluttet.

Den konkrete sag vil blive inddraget i den landsdækkende analyse af klager over politibetjeningen, som blev iværksat den 20. juni 2008.”

Det kan tilføjes, at resultatet af den landsdækkende analyse forventes at foreligge primo september 2008.