Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 912 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 26. juni 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

fg. justitsminister

/

 Ole Hasselgaard

 


Spørgsmål nr. 912 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Finder ministeren, at Direktoratet for Kriminalforsorgen varetager sin myndighedsfunktion forsvarligt, når og hvis interne klagesager udelukkende afgøres og konsekvent afvises af Direktoratet for Kriminalforsorgen og når eneste anvendte forsøg på bevisførelse fra direktoratets side er at sende en given klage til udtalelse hos den anklagede? Er det almindelig praksis i Kriminalforsorgen, at når den anklagede afviser det påklagede, så afviser Direktoratet for Kriminalforsorgen en klage i almindelighed og i særdeleshed, når den anklagede bestrider ledelsespositioner?”

 

Svar:

 

Når Direktoratet for Kriminalforsorgen behandler klager over ledende medarbejdere ved Kriminalforsorgens institutioner, indhentes efter almindelig praksis en udtalelse fra den enkelte leder. Denne udtalelse sendes til klageren til partshøring.

 

Ved behandlingen af sådanne klager foretager direktoratet altid en vurdering af, hvorvidt der er behov for at indhente yderligere oplysninger, herunder afholde samtaler med øvrige medarbejdere, eller om direktoratet er i stand til at behandle klagen på grundlag af det materiale, der er sendt frem i sagen. Ved vurderingen foretages en afvejning af alle de oplysninger og den dokumentation, der foreligger i sagen.

 

Direktoratet har som følge heraf afvist, at der ved behandlingen af sådanne sager alene lægges vægt på det ledende personales forklaringer.

 

Jeg kan henholde mig hertil.