Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 910 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 26. juni 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

Fg. justitsminister

/

 Lars Hjortnæs

 

 


Spørgsmål nr. 910 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Hvor mange domme afsiges årligt om vold, der vedrører værtshusslagsmål, jf. straffelovens §§ 244 og 245, herunder i forhold til det samlede antal domme efter disse bestemmelser?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan oplyse, at det ud fra de nuværende statistiske oplysninger mv. ikke er muligt at opgøre antallet af voldsdomme fordelt efter gerningsstedets art, herunder hvor mange domme der angår værtshusvold mv.

 

Det kan oplyses, at det er besluttet, at der i forbindelse med udviklingen af det nye sagsbehandlingssystem i politiet, POLSAG, skal indarbejdes oplysninger om gerningsstedets art for forsøg på manddrab og for vold (§§ 244-246). Den endelige kategorisering af gerningsstedets art er endnu ikke fastlagt, men det overvejes at anvende en kategori vedrørende vold ”på eller i forbindelse med værtshus/restaurant/diskotek mv.”. Om denne information i givet fald vil kunne overføres til afgørelsesregistret, så det også vil være muligt at opgøre antallet af domme efter gerningsstedets art, er endnu uafklaret.