Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 895 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 25. juni 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 895 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Ministeren bedes oplyse antallet af ansatte/årsværk kontoransatte HKere i alle politikredse pr. 1/1-06, pr. 1/1-07 og pr. 1/1-08.

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Antallet af kontoransatte i politiet kan som et gennemsnit for de adspurgte år opgøres således:

 

 2006     2007    2008 (pr. juni 2008)

 2107     1910    1741

 

Antallet af kontoransatte dækker over fastansatte tjeneste­mands- og overenskomstansatte kontormedarbejdere, elever mv. og ansatte, der tidligere har været ansat i politiet på gene­relle vilkår, men som senere er overgået til fleksjob i politiet.

 

Om tallene skal det særligt bemærkes, at der i forbindelse med bl.a. kommunalreformen er afgivet en række opgaver af administrativ karakter fra politiet til kommunerne og SKAT. Det drejer sig om visse opgaver i forbindelse med opkrævning af bøder mv. samt opgaver i forbindelse med motorregistreringen, som er overdraget til SKAT, og borgerbetjeningen i forbindelse med udstedelse af pas og kørekort, som nu varetages af kommunerne. Ved afgivelsen af disse relativt arbejdskrævende arbejdsområder fra politiet er politiets bevillinger tilsvarende reduceret svarende til ca. 460 stillinger (kontoransatte) i hele landet.”