Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 860 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 19. juni 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Barbara Bertelsen

 


Spørgsmål nr. 860 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Kan ministeren bekræfte, at Fredericia Kommune har syvende flest politianmeldelser pr. 1.000 indbyggere?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”I flerårsaftalen for politiet for perioden 2004-2006 blev fastsat, at borgerne skulle have mulighed for elektronisk adgang til oplysninger om politiets indsatser og resultater, herunder sammenligne udviklingen i de enkelte politikredse.

 

Rigspolitiet udviklede et særligt statistikmodul til løsning af den konkrete opgave. Der blev f.eks. udviklet et statistikmodul vedrørende politikredsenes anmeldelser på et såkaldt kvadratcelleniveau, dvs. et geografisk område på 1 kvadratkilometer.

 

 De statistiske oplysninger er tilgængelige på politiets hjemmeside www.politi.dk.

 

Oplysningerne om politikredsenes anmeldelser er ved at blive tilrettet både til den nye kommunestruktur og til de nye politikredse.

 

Oplysninger for 2007 og for 1. halvår af 2008 forventes offentliggjort i løbet af kort tid.”

 

Som det fremgår, er der ikke på nuværende tidspunkt tilgængelige aktuelle oplysninger, som gør det muligt at besvare spørgsmålet.