Dato:

30. juni 2008

Kontor:

Beskæftigelse og Uddannelse

J.nr.:

5728

Sagsbeh.:

HFF

Fil-navn:

859

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 859 stillet af Folketingets Retsudvalg til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 19. juni 2008.

Spørgsmål:

”Ministerens kommentarer udbedes til henvendelse af 26/2-08 fra Nethouse Solutions vedrørende pilotprojekt til unge utilpassede indvandrere, jf. alm. del - bilag 237. Ministeren bedes herunder oplyse, hvordan ministeren vurderer det pågældende projekt.”

 

Svar:

Jeg er enig i, at den problemstilling, som beskrives i henvendelsen fra Nethouse til Retsudvalget er relevant. Jeg har dog ikke mulighed for nærmere at vurdere det pågældende projekt på det grundlag, som brevet fra Nethouse til Retsudvalget udgør. En nærmere vurdering må i givet fald foretages på grundlag af en egentlig ansøgning, som Nethouse kan indgive til en af de puljer, som administreres af Integrationsministeriet. Nærmere oplysninger herom findes på Integrationsministeriets hjemmeside www.nyidanmark.dk.

 

Jeg kan i øvrigt oplyse, at en tværministeriel arbejdsgruppe under Integrationsministeriets formandsskab arbejder med problemstillingen vedrørende marginaliserede nydanske børn og unge. Arbejdsgruppen vil afgive en rapport om bedre integration af marginaliserede nydanske børn og unge til regeringen ved udgangen af 2008.