Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 843 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 12. juni 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

fg. justitsminister

/

 Carsten Kristian Vollmer

 


Spørgsmål nr. 843 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Ministeren bedes kommentere artiklen i BT den 11/6-08 ”Slavebordellet åbnet igen”.”

 

Svar:

 

I den artikel, der er nævnt i spørgsmålet, anføres det, at der på en nærmere angiven adresse finder bordelvirksomhed sted, selv om det ved dom er fastslået, at lokalerne ikke må benyttes til en sådan virksomhed. Ifølge artiklen har Københavns Politi ikke ressourcer til ”at efterleve dommen”.

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil jeg kan henhold mig:

 

”Københavns Politi har bl.a. oplyst, at der i den omhandlede artikel er givet udtryk for, at Københavns Politi skulle have tilkendegivet, at man ikke har ressourcer til at efterleve Frederiksberg Rets dom af 7. februar 2008 i den civile sag, hvor et anpartsselskab bl.a. blev tilpligtet at ophøre med at benytte eller lade benytte en ejerlejlighed til anstødeligt erhverv, herunder massage- og bordelvirksomhed.

 

Københavns Politi er bekendt med den omtalte dom. Da dommen er afsagt i forbindelse med et civilt søgsmål, er det imidlertid op til sagsøger eventuelt at effektuere dommen gennem fogeden. Fogedretten kan, hvis det er påkrævet, eventuelt rekvirere bistand fra politiet til gennemførelse af fogedforretningen.

 

Københavns Politi har ikke udtalt sig om manglende ressourcer som omtalt i artiklen, hvilket - allerede på den anførte baggrund - må bero på en misforståelse.

 

Københavns Politi har i øvrigt den 21. maj 2008 udført en aktion på den omhandlede bordelvirksomhed, jf. Justitsministeriets besvarelser af 10. juni 2008 af spørgsmål nr. 776-778 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg.

 

Herudover kan det oplyses, at Københavns Politi for yderligere at styrke indsatsen mod kvindehandel/prostitution er ved at opbygge en special-gruppe på 8-10 personer, der udelukkende skal beskæftige sig med dette område.”