Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 834 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. juni 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Dan Bjerring

 


Spørgsmål nr. 834 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Ad henvendelse af 18/3-08 fra Dansk Kørelærer-Union (alm. del – bilag 281) og ministerens svar på spørgsmål 485:

 

Ministeren bedes på baggrund af en udtalelse fra Rigspolitiet rent faktisk kommentere DKU’s forslag om ”prøvekorps”, hvorefter der oprettes et ”rejsehold” af køreprøvesagkyndige, således at pukler kan afvikles på landsplan.”

 

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Rigspolitiet overvejer for tiden i nært samarbejde med politikredsene forskellige tiltag med henblik på at nedbringe ventetiden på berammelse af køreprøver.

 

Sideløbende hermed arbejder Rigspolitiet med en række andre initiativer, som også forventes at få en positiv effekt på ventetiden. Rigspolitiet forventer at kunne indføre den digitale teoriprøve primo 2009, og det er Rigspolitiets opfattelse, at politikredsene i den forbindelse vil få en større fleksibilitet i anvendelsen af de forskellige personaleressourcer, hvorved der bliver mulighed for øget fokus på afvikling af praktiske prøver.

 

Det er endvidere Rigspolitiets opfattelse, at offentliggørelse af køreskolernes beståelsesprocenter på politiets hjemmeside i et vist omfang kan forventes at højne kvaliteten af køreskolernes køreundervisning, således at antallet af aspiranter, der ikke består køreprøven og dermed skal aflægge en ny køreprøve, falder. Rigspolitiet forventer at kunne offentliggøre køreskolernes beståelsesprocenter i september 2008.

 

Endelig overvejer Rigspolitiet med henblik på at opnå en større tilgang af nye prøvesagkyndige muligheden for at supplere den sagkyndiguddannelse, der i dag finder sted på Politiskolen i Brøndby, med tilsvarende uddannelsesaktiviteter i Jylland.

 

Det tilføjes, at Rigspolitiet allerede i dag i muligt omfang bistår politikredse, som har lang ventetid, med prøvesagkyndige til afvikling af køreprøver. Der er endvidere intet til hinder for, at politikredsene afgiver ressourcer til hjælp i andre kredse til afvikling af køreprøver.”

 

Justitsministeriet finder på denne baggrund ikke anledning til at tage initiativ til, at der oprettes et ”prøvekorps” som foreslået af Dansk Kørelærer-Union i henvendelsen af 18. marts 2008.