Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 832 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. juni 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Anette Arnsted

 


Spørgsmål nr. 832 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Er det korrekt, at ventetiden (tiden, hvor man har fået udstedt et hvidt, midlertidigt kørekort) for at få udskiftet et almindeligt aldersbetinget kørekort er op til 5-6 måneder?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Kommunernes Landsforening, der har fremsendt en opgørelse over sagsbehandlingstiderne i sager om fornyelse af kørekort til personer over 70 år i fem forskellige kommuner fordelt over hele landet (Greve, København, Vejen, Århus og Hjørring).

 

For så vidt angår sager, der ikke forelægges embedslægen, fremgår det af opgørelsen, at sagsbehandlingstiden strækker sig fra 1 dag til 3 uger.

 

For så vidt angår sager, der forelægges embedslægen, fremgår det af opgørelsen, at sagsbehandlingstiden strækker sig fra 20 dage til 3 måneder. Det fremgår endvidere af opgørelsen, at sagsbehandlingstiden i Greve Kommune tidligere har været 4-6 måneder (nu 2-3 måneder), og at sagsbehandlingstiden i Vejen Kommune tidligere har været meget længere (nu 6-8 uger).

 

Kommunernes Landsforenings opgørelse vedlægges til orientering.