Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 830 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. juni 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Anette Arnsted

 


Spørgsmål nr. 830 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Ministeren bedes oplyse, hvor mange køreprøver den enkelte fuldtidsansatte køreprøvesagkyndige typisk i gennemsnit afvikler om ugen – gerne opdelt på hver enkelt politikreds, hvis der er stor forskel politikredsene imellem.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Rigspolitiet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet udtalelser fra politikredsene. Svarene fremgår af nedenstående skema (bogstaverne refererer til kørekortkategorier):

 

Politikreds

Antal praktiske prøver/uge

Nordjyllands Politi

Min. 30

Østjyllands Politi

30 (A/B/BE)

25 (C/D/E)

Midt- og Vestjyllands Politi

33 (A/B/BE)

24 (CDE)

Sydøstjyllands Politi

28 (A/B/BE)

Syd- og Sønderjyllands politi

28

Fyns Politi

28 (A/B/BE)

23 (C/D/E)

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

27 (A/B)

25 (C/D/E)

Midt- og Vestsjællands Politi

32

Nordsjællands Politi

35 (A/B/BE)

25 (C/D/E)

Københavns Politi

Ca. 30

Bornholms Politi

23

 

Politikredsene har supplerende oplyst følgende:

· Østjyllands Politi: En arbejdsdag kan være sammensat af såvel teoretiske som praktiske køreprøver og en variation af flere prøver. En fuldtidsbeskæftiget prøvesagkyndig afvikler køreprøver i 7,4 timer pr. dag.

· Midt- og Vestjyllands Politi: Kredsen er i gang med at omorganisere de køreprøvesagkyndige, således at der til hvert prøvested fast tilknyttes et antal heltidsansatte køreprøvesagkyndige svarende til 80 % af det registrerede behov, når en ventetid på 10-14 dage skal overholdes. De sidste 20 % tilføres de enkelte prøvesteder via de resterende aktive køreprøvesagkyndige, som skal afholde 20 prøvedage om året for at opretholde deres kompetencer. Derudover afsættes et årsværk til kvalitetskontrol af de køreprøvesagkyndige og kørelærere. Dette vil blive gennemført i løbet af efteråret 2008.

· Midt- og Vestsjællands Politi: Der planlægges med, at en køreprøvesagkyndig som udgangspunkt afvikler 7 køreprøver (6 køreprøver til storvogn) om dagen og lidt mindre, hvis den pågældende prøvesagkyndige tillige skal afvikle teoriprøver.”