Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 825 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. juni 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Carsten Kristian Vollmer

 


Spørgsmål nr. 825 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Kan ministeren i fortsættelse af forrige spørgsmål bekræfte, at i hundredvis af sager ligger og samler støv hos politiets administrative personale, hvilke kommentarer og initiativer giver dette i givet fald ministeren anledning til, og vil ministeren være indstillet på at arbejde for, at politiets kontorpersonale får mere attraktive stillinger og bedre løn?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Rigspolitiet kan på baggrund af den løbende kontakt med politikredsene oplyse, at der periodevis i visse politikredse har været en ophobning af administrative sager såsom indberetning til Kriminalregistret og indberetning til Kriminalforsorgen om afsluttede straffesager.

 

Politikredsene har på det seneste haft fokus på disse arbejdsområder med det sigte at søge forholdene normaliseret med acceptable sagsbehandlingstider. Det er dels sket ved organisatoriske personaleomlægninger i politikredsene, dels ved at nogle politikredse har ansat midlertidigt administrativt personale.

 

Alle politikredse vil derfor snarest med de iværksatte initiativer få acceptable sagsbehandlingstider på de administrative sager.”

 

Jeg kan i øvrigt henvise til mine besvarelser af 19. juni 2008 af spørgsmål nr. 765-767 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg og besvarelse af 16. maj 2008 af spørgsmål nr. S 1508 fra medlem af Folketinget Marlene Harpsøe (DF).