Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 818, som Folketingets Retsudvalg (Alm. del) har stillet til justitsministeren den 6. juni 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Anette Arnsted

 


Spørgsmål nr. 818 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Ministerens kommentarer udbedes til Ritzau-telegram af 2/6-08: ”Flertal for privatisering af køreprøver”.”

 

Svar:

 

Jeg skal understrege, at jeg finder det meget beklageligt, at en række politikredse ikke lever op til målsætningerne vedrørende berammelse af kørerprøver. Denne opfattelse deles af Rigspolitiet, som det også fremgår af mit brev af 12. juni 2008 til Danske Kørelæreres Landsforbund, som jeg vedlægger i kopi til Retsudvalgets orientering.

 

Det fremgår ligeledes af brevet, at<DOCUMENT_START> Rigspolitiet den 3. juni 2008 på ny har påpeget over for politikredsene, at det er en nødvendighed at få nedbragt ventetiderne, og at politiet arbejder målrettet på at komme problemerne til livs.

 

Det er på den baggrund – som jeg også har tilkendegivet over for forbundet – min opfattelse, at tiden ikke er moden til at gå ind i nærmere overvejelser om en eventuel omorganisering af området med deraf følgende risiko for nye begyndervanskeligheder.

 

Jeg er dog indstillet på at undersøge mulighederne for alternative løsninger, hvis det mod forventning måtte vise sig umuligt for politiet at nedbringe ventetiderne inden for de nærmeste måneder.