Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 808 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 2. juni 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Barbara Bertelsen

 


Spørgsmål nr. 808 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Hvor mange prostituerede var der i Danmark i 2000, og hvor mange af disse var udlændinge?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende bidrag fra Velfærdsministeriet, hvortil der henvises:

 

”Velfærdsministeriet er ikke i besiddelse af et reelt oplyst antal af prostituerede i Danmark i 2000.

 

Det tidligere PRO-center anførte i sin årsberetning fra 2001, at antallet af prostituerede i Danmark over en længere periode (ikke defineret) var mellem 5.450 og 7.888. Undersøgelsen bygger på en række antagelser om gruppen af prostituerede og sammenhænge mellem antallet af prostitutions­annoncer i aviser og blade og antallet af prostituerede. PRO-centerets skøn er blevet kritiseret for at være uigennemskueligt, og den anvendte beregningsmetode er vanskelig at reproducere.

 

Tema Prostitution (som hører under Servicestyrelsen) foretager nu optællingerne og mener, at kritikken er berettiget. Tema Prostitution har derfor valgt at udvikle en mere sikker og gennemskuelig beregningsmetode, som kan gentages og efterprøves, for at opnå et kvalificeret billede af prostitutionens omfang. Tema Prostitutions første målinger er fra perioden 2002-2003 og angiver et minimumantal af personer i prostitution på ca. 3886. Antallet af udlændinge er ikke angivet, da usikkerheden for en sådan opgørelse vil være alt for stor.”