Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 805 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 30. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen     

/

Anette Arnsted


Spørgsmål nr. 805 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Har ministeren en holdning til, at romerlys, nødblus og lignende fyrværkeriformer omfattes af våbenloven, når det anvendes i strid med sit formål, og i stedet anvendes af f.eks. hooligans i forbindelse med fodboldkampe, afbrænding på stadions, afbrænding i tog, S-tog og lignende steder, og hvor enhver form for lovlig anvendelse er udelukket og trodser enhver sund fornuft?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Økonomi- og Erhvervsministeriet, da lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler hører under dette ministeriums område. Økonomi- og Erhvervsministeriet har oplyst følgende:

 

”Økonomi- og Erhvervsministeriet ser ingen grund til at henføre ulovlig anvendelse af fyrværkeri m.v. til våbenloven. Ulovlig anvendelse af pyrotekniske artikler, som det beskrives i spørgsmålet, er selvstændigt reguleret af fyrværkeriloven med en strafferamme på op til to års fængsel. Hvis en overtrædelse af fyrværkeriloven er af en særlig grov karakter, kan forholdet endvidere straffes efter straffelovens § 252, som indeholder en strafferamme på op til 8 års fængsel. (Hvis man ved grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.)”

 

Jeg er enig i, at den beskrevne anvendelse af pyrotekniske artikler ikke bør reguleres i våbenloven.