Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 796 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 30. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Carsten Kristian Vollmer

 


Spørgsmål nr. 796 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Vil ministeren redegøre for forholdene på Brønshøj Skole, jf. omtalen på http:/www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/ Koebenhavn/2008/05/21/063918.htm, herunder hvilke initiativer, der er iværksat for at bedre forholdene?

 

Vil ministeren oplyse, om forholdene på Brønshøj Skole er almindeligt forekommende på københavnske folkeskoler?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Københavns Politi har bl.a. oplyst, at man i april 2008 i forbindelse med SSP-samarbejdet er blevet opmærksom på nogle børn og unge menneskers færden på Brønshøj Torv og dermed i nærheden af Brønshøj Skole. Der er både tale om børn med tilknytning til skolen og om børn, der kommer fra andre områder i byen. I forbindelse hermed har politiet i Brønshøj/Husum øget patruljeringen i området.

 

Den 22. maj 2008 er der i SSP-regi taget initiativ til et møde mellem de involverede forvaltninger, hvorefter der er udarbejdet en handleplan for problemstillingen med de unge fra Brønshøj Skole og de unge, der færdes på Brønshøj Torv.

 

Af handleplanen fremgår bl.a. politiets indsats, såsom øget patruljering, anvendelse af hjemmebesøg hos de unge og etablering af en hotline mellem skole og politi til akuthjælp i vanskelige situationer på skolen. Samtidig er forældrene via pressen blevet opfordret til at anmelde hændelser til politiet med henblik på, at der målrettet kan sættes ind heroverfor.

 

I det koordinerede samarbejde deltager foruden det lokale politi, Den Kriminalpræventive Afdeling, Brønshøj Skole, klubberne og Socialforvaltningen. Der er daglig og løbende kontakt med skolens lærere og de øvrige parter.

 

Den 9. juni 2008 har der været afholdt et opfølgende SSP-møde, hvor det er aftalt, at indsatsen fortsætter sommeren over, ligesom der er aftalt et nyt møde i begyndelsen af august 2008.

 

De beskrevne forhold er efter Københavns Politis opfattelse ikke almindeligt forekommende på de københavnske folkeskoler.”