Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 790 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 29. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Anette Arnsted

 


Spørgsmål nr. 790 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Vil ministeren i fortsættelse af spørgsmål 789 være indstillet på at refundere eleverne de udgifter, som de har med vedligeholdelse af køreegenskaberne på grund af ventetiden for køreprøver, f.eks. i de tilfælde, hvor ventetiden på køreprøvetid overstiger 2 uger?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Rigspolitiet har oplyst, at spørgsmålet om erstatning i de situationer, som omtales i spørgsmålet, skal afgøres efter dansk rets almindelige erstatningsregler.

 

Det er Rigspolitiets opfattelse, at ventetid i forhold til aflæggelse af køreprøve ikke i almindelighed kan begrunde et erstatningsansvar i henhold til dansk rets almindelige erstatningsregler.

 

Sådanne erstatningskrav er ikke blevet forelagt for Rigspolitiet. Den endelige afgørelse af sådanne sager henhører under domstolene.” 

 

Justitsministeriet kan henholde sig til Rigspolitiets udtalelse.