Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 776 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 26. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Barbara Bertelsen

 


Spørgsmål nr. 776 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Ministeren bedes kommentere artiklen i BT den 23/5-08 "Tre prostituerede udvises" og oplyse, om det er korrekt, at de kvinder, der befandt sig i bordellet, ikke har været i kontakt med nogen sociale myndigheder eller NGO’er før myndighederne afgjorde, at de ikke var mulige ofre for menneskehandel.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Københavns Politi har oplyst, at politiet under den omhandlede razzia traf i alt 4 personer i bordellet - 2 kvinder og 2 mænd - som alle ernærede sig ved prostitution. De blev anholdt og afhørt vedrørende ulovligt arbejde/ophold. Ved afhøringen, der foregik ved brug af tolk, blev de i overensstemmelse med Rigspolitiets strategi for en styrket politimæssig indsats mod prostitutionens bagmænd orienteret om muligheden for at få bistand fra de sociale myndigheder eller organisationer, eksempelvis fra ”Reden Stop Kvindehandel”. De pågældende ønskede imidlertid ikke denne bistand.”