Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 775 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 26. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Barbara Bertelsen

 


Spørgsmål nr. 775 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”I forlængelse af svaret på Spørgsmål nr. S 1355 bedes ministeren nærmere redegøre for brugen af begreberne de facto og de jure inden for juraen i almindelighed og det i Spørgsmål nr. S 1355 omhandlede emne i særdeleshed. Spørgsmålet stilles med begrundelse i, at spørgeren finder ministerens svar Spørgsmål nr. S 1355 verdensfjernt og uden forbindelse med den faktisk observerbare virkelighed.”

 

Svar:

 

Jeg har i den omtalte besvarelse af spørgsmål nr. S 1355 bl.a. redegjort for det juridiske grundlag for politiets arbejde i forbindelse med udviste kriminelle, der overtræder indrejseforbuddet.

 

Jeg har samtidig oplyst, at en fyldestgørende besvarelse af spørgsmålet om politiets konkrete indsats vedrørende kontrol med udlændinges overholdelse af indrejseforbud vil kræve, at Justitsministeriet indhenter en udtalelse fra Rigspolitiet.

 

Herudover har jeg umiddelbart vanskeligt ved at se, hvilke forhold der yderligere ønskes belyst med indeværende spørgsmål.