Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 77 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. december 2007.
Lene Espersen
/
 Lars Hjortnæs
Spørgsmål nr. 77 af 4. december 2007 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):
â€Vil indsatte i fængslerne, som ikke er registreret i politiets dna-register, kunne blive optaget i registeret efter gældende regler og i givet fald under hvilket betingelser?â€
Svar:
I Dna-profil-registeret må optages dna-profiler af personer, som er eller har været sigtet for en lovovertrædelse, der efter loven kan medføre fængsel i 1 år og 6 måneder eller derover, eller for en overtrædelse af straffelovens § 235, stk. 2 (om besiddelse af børnepornografi), hvis dna-analysen er udført i den pågældende sag på grundlag af biologisk materiale udtaget efter reglerne i retsplejelovens kapitel 72 (om legemsindgreb), jf. § 2, stk. 2, nr. 1, i lov om Det Centrale Dna-profil-register. Denne regel har været gældende siden den 26. maj 2005, men finder også anvendelse på dna-profiler, der er tilvejebragt før ændringslovens ikrafttræden, jf. § 3, stk. 2, i lov nr. 369 af 24. maj 2005.
Strafafsonere, der ikke er registreret i Dna-profil-registeret, vil således kunne blive optaget heri, hvis der i en straffesag mod den pågældende, der opfylder kriminalitetskravet (1 og 6 måneders fængsel eller derover i strafferammen), foreligger en dna-profil, der efter retsplejelovens regler er tilvejebragt under efterforskningen af den pågældende sag.
Der henvises i øvrigt til den samtidige besvarelse af Retsudvalgets spørgsmål nr. 74 (Alm. del).