Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 765 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 26. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Barbara Bertelsen

 


Spørgsmål nr. 765 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Som opfølgning på svar på spørgsmål nr. S 1508, bedes ministeren svare på, hvor mange dage der indenfor rimelighedens grænser bør gå fra en dom er afsagt til Kriminalregisteret er blevet opdateret?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Som anført i besvarelsen af spørgsmål nr. S 1508 udsendte Rigspolitiet i februar 2008 en rundskrivelse til politikredsene om indberetning af afgørelser til Kriminalregisteret og henstillede i den forbindelse, at arbejdet i kredsene tilrettelægges således, at indberetninger om afgørelser kan indsendes til Kriminalregisteret hurtigst muligt.

 

Rigspolitiet har ved opfølgning på rundskrivelsen konstateret, at der i politikredsene er sat ekstra ressourcer ind på opgaven, og at halvdelen af politikredsene nu kan foretage indberetninger kort tid efter, at en sag er afgjort. I de kredse, hvor der fortsat er en pukkel af uindberettede sager, vil der blive indsat de nødvendige personalemæssige ressourcer for hurtigst muligt at nedbringe sagsantallet.

 

Det er således Rigspolitiets opfattelse, at forsinkelserne med indberetning til Kriminalregisteret er af forbigående karakter, og at der er udsigt til, at situationen inden for relativ kort tid vil være normaliseret.”

 

Da det naturligvis er vigtigt, at indberetning af afgørelser til Kriminalregisteret sker hurtigst muligt, så risikoen for, at der udstedes fejlbehæftede straffeattester, eller at retsafgørelser træffes på et mangelfuldt grundlag, minimeres – har jeg noteret mig, at der er udsigt til, at alle politikredse inden for relativ kort tid forventes at have nedbragt forsinkelserne, så situationen normaliseres.