Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 753 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 22. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Jens-Christian Bülow

 


Spørgsmål nr. 753 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Ministeren bedes med henvisning til artikler i Berlingske Tidende 19/5-08: "Frank Jensen: Indien kan ikke leve op til udleveringskrav" og Jyllands-Posten 18/5-08: "Den danske terrorist" kommentere de argumenter, der fremføres af Niels Holck og hans advokat Tyge Trier imod udvisning til Indien, og ministeren bedes oplyse, hvorfor regeringen ikke frem for at udlevere Niels Holck til Indien vælger at rejse retssagen mod ham i Danmark, når dette er muligt.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan – som tidligere oplyst over for Retsudvalget – bekræfte, at de indiske myndigheder har fremsat en anmodning om udlevering af en dansk statsborger til strafforfølgning i Indien. 

 

Som det også tidligere er oplyst, har der været løbende korrespondance mellem de indiske myndigheder og Justitsministeriet i sagen. Ministeriet har senest i marts 2008 sendt et brev til de indiske myndigheder. 

 

Da der er tale om en konkret sag, som fortsat er under behandling i Justitsministeriet, finder ministeriet det rigtigst ikke at udtale sig yderligere om sagen.Â